Revoluţia digitală a influenţat fiecare aspect al vieţii oamenilor, de la modul în care comunică şi îşi fac cumpărăturile, la modul în care lucrează sau învaţă. Cea din urmă activitate a fost influenţată de apariţia unor produse educaţionale revoluţionare, potrivit publicaţiei "Business Insider".
De altfel, în multe ţări, procesul de învăţământ s-a modificat substanţial odată cu apariţia a tot felul de instrumente digitale compatibile. Dovadă stau investiţiile private în tehnologia educaţiei, care s-au triplat în ultimii zece ani, ajungând la 429 milioane de dolari în 2011. Investiţiile s-au concretizat în startupuri inovatoare, care au transformat modul în care învaţă elevii, în întreaga lume. Iată cinci dintre cele mai folosite produse educaţionale în lume:
1. Kaltura
Kaltura cuprinde o serie de softuri pentru universităţi, învăţători şi profesori de gimnaziu, care încearcă să îi familiarizeze pe elevi cu managementul conţinuturilor multimedia. Kaltura a fost creat în 2006 şi permite unităţilor de învăţământ să îşi creeze propriul campus online, în care elevii să găsească cursuri pe suport video, teme, prezentări Power Point şi multe altele. Userii pot vedea şi publica conţinut folosind telefoane inteligente, tablete sau PC-uri.
2. Blackboard
Acest produs este folosit şi în ţara noastră, de mai multe universităţi private şi include o serie de platforme precum Learn, Transact, Connect, Mobile, Collaborate şi Analytics. Acest sistem dă posibilitatea studenţilor să susțină examene online, să asiste la cursuri în sistem de videoconferinţă şi să îşi vadă notele în cataloage virtuale.
3. Desire2Learn
Este similar cu Blackboard şi cuprinde platforme precum ePortofolios, Campus Life, Analytics, Learning Repository, precum şi aplicaţii pentru telefonul mobil. Compania a fost fondată în 199