Numărul braşovenilor care au ales să se debranşeze în această vară de la sistemul centralizat de termoficare a scăzut simţitor faţă de anul trecut, respectiv de la 5.300 de abonaţi, la doar 277.
Alegerea celor care au rămas în sistem pare a fi una dintre cele mai bune, mai ales că, în ciuda majorării preţului la gaz metan, cel al gigacaloriei nu va creşte cu nici un ban, în această iarnă. Cel puţin aceasta este promisiunea autorităţilor locale. „Preţul gigacaloriei va rămâne de 171 de lei”, a asigurat viceprimarul Răzvan Popa.
Promoţie la rebranşare
Cei care doresc să treacă la sistemul centralizat mai au însă, o şansă. Chiar dacă debranşările s-au încheiat, activitatea de rebranşare, care se efectuează gratuit de către Tetkron, va continua până în toamnă, respectiv până atunci când instalaţiile vor fi umplute cu apă. Cele mai multe cereri de rebranşare primite până în momentul de faţă au fost de la diferite societăţi comerciale, cum ar fi Galeriile Orizont 3000 şi Galeriile Kronstadt, însă, chiar şi şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi-au manifestat interesul de a se lega la reţeaua de termoficare a Braşovului, mai ales că, ţinând cont că au un consum destul de mare vor primi şi un discount la factură. Totodată, şi câteva mari bănci din Centrul Civic vor să se racordeze la Tetkron, pentru a mai face unele economii. Nu în ultimul rând, au fost şi blocuri care au ales sistemul centralizat, după ce acum câţiva ani au renunţat în totalitate la CET.
Totodată, şi instituţiile din subordinea municipalităţii se vor racorda la sistemul centralizat, iar până în iarnă, 16 unităţi de învăţământ vor fi rebranşate. „Prin racordarea şcolilor la reţeaua Tetkron facem o economie, fiindcă, tot Primăria era cea care trebuia să plătească facturile la gaz şi tot Primăria este cea care subvenţionează preţul gigacaloriei. Ţinând cont de scumpirile la g