Luni după-amiază, prin originalul acoperiş transparent, care chinuia bolnavii în stare gravă „doar" cu efectul său de seră, a început să plouă. Pe bolnavi! Culmea este că autorităţile promit de şase ani că vor găsi o soluţie dar n-au făcut-o încă.
Unul dintre cele mai elocvente exemple de gafe în materie de arhitectură se află la Galaţi, şi nu la o clădire oarecare, ci chiar la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă.
Trista celebritate a luminatorului în formă de piramidă, sub care, de şase veri, „se coc" pacienţii în stare gravă împreună cu personalul Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic de Urgenţă, a depăşit graniţele judeţului.
Faimoase au devenit şi cearceafurile întinse sub luminator pentru a contracara efectul de seră.
Luni după-amiază şi apoi în cursul nopţii, aceste cearceafuri au mai avut un rol, de astă dată inutil, acela de „filtre" pentru apa de ploaie strecurată pe la îmbinările neetanşe ale plăcilor din care este construită piramida.
În timpul ploii torenţiale, peste paturile de consultaţie din UPU - Medicală şi peste aparatura din apropierea acestora, a început să picure şi apoi să ţârăie apă.
Paturile au fost mutate şi pe pardoseală au fost întinse cârpe.
Cearceafurile anti-efect de seră n-au putut opri ploaia strecurată prin piramidă
„Eram lângă patul mamei mele, care a făcut o criză de hipertensiune şi primise câteva pastile şi aşteptam să-şi facă efectul, când a început să picure apă pe pieptul ei. Am anunţat o asistentă şi patul a fost dus mai încolo. Nu mă mai miră nimic aici. Eu lucrez ca bonă in Italia şi să ştitiţi că acolo nu întâlneşti aşa ceva nici la cel mai mic spital", afirmă Elena Dragu care ne-a scris şi ne-a trimis poze pe adresa: galati@adevarul.ro
Este de neînţeles de ce, încă din 2006, în fiecare vară, autorităţile promit că vor lua măsuri î