„Viaţa unui om este darul cel mai de preţ şi trebuie apărat prin orice mijloace“. Acesta este motto-ul paramedicilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea al judeţului Constanţa, care au pus viaţa victimelor care trebuia salvate mai presus de propria viaţă.
„Cine nu tresare atunci când aude sirenele pompierilor? De la copii la vârstnici, de la oameni de afaceri la nevoiaşi, toţi au simţit măcar o dată în viaţă, cât de importantă este munca acestor oameni. Sunt văzuţi zilnic, alergând cu autospecialele lor într-o luptă continuă cu timpul, pentru a salva cât mai multe vieţi. În cei patru ani de activitate au readus speranţa în sufletele multor oameni“, îi descrie Paula Anghel, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, fost ziarist.
Manifestare pentru susţinerea lui Raed Arafat: „A venit timpul să ne salvăm unii pe alţii“
La 28 august 2008, în Dispeceratul pompierilor se primeşte primul apel de urgenţă pentru Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Constanţa. La acea dată, 5 medici tineri, susţinuţi de medicul-şef coordonator – dr. Rodica Tudoran, porneau la drum, alături de asistente şi paramedici – toţi lipsiţi de experienţa muncii în prespital.
Medic SMURD: „Pentru fiecare pacient am luptat până în ultimul moment“
Au trecut patru ani de la acel prim apel. Odată cu trecerea timpului şi SMURD-ul a crescut: s-a început cu trei, iar astăzi sunt nouă echipaje care sunt permanent pregătite să intervină. Zilnic, zeci de persoane sunt asistate medical de către SMURD Constanţa.
SMURD Constanţa, în cifre
Astăzi, pompierii din cadrul ISU Dobrogea al judeţului Constanţa au cu ce să se mândrească la aniversarea a patru ani de existenţă a SMURD Constanţa: aproximativ 28.500 de intervenţii pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă. Statisticile arată că de la înfiinţarea SMURD-ul