Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant luând mită 700 de lei de la soţul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, va fi cercetat în libertate, a decis definitiv, marţi, Curtea de Apel Bucureşti (CAB).
Instanţa a judecat, marţi, recursul procurorilor la decizia Tribunalului Bucureşti (TB) din 17 august, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.
CAB a respins recursul, astfel că medicul va fi cercetat în libertate şi fără să îi fie impusă vreo măsură restrictivă.
Mircea Conea a fost prins în flagrant, la 16 august, în timp ce primea 700 de lei de la soţul unei femei pe care medicul urma să o opereze de cezariană, anterior acesta refuzând 300 de lei, pe motiv că suma este insuficientă, potrivit Parchetului Capitalei.
Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan - Secţia Maternitatea Bucur.
Soţul femeii a sesizat anchetatorii prin intermediul liniei gratuite Telverde anticorupţie 0800.806.806, reclamând că medicul Mircea Conea a condiţionat efectuarea operaţiei de cezariană de primirea unei sume de bani, s-a arătat într-un comunicat de vineri al Parchetului Capitalei.
Anterior sesizării, soţul femeii îi dăduse medicului Mircea Conea suma de 300 de lei, pe care acesta i-a restituit-o "pe motiv că este insuficientă, condiţionând actul medical de primirea sumei de 700 de lei", a precizat Parchetul Capitalei.
Directorul Spitalului "Sfântul Ioan", de care aparţine Maternitatea Bucur, Alexandu Ciocâlteu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că medicul Mircea Conea lucrează de 30 de ani în spital, are actele depuse pentru pensionare şi are o suferinţă hepatică foarte gravă.
Consiliul de administraţie al Spitalului "S