Producţia de miere din acest an se va reduce la jumătate faţă de anul trecut din cauza secetei, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Ioan Fetea. „La ora actuală producţia de miere este sub 40%-45% din cantitatea obţinută anul trecut, seceta afectând puternic culturile de rapiţă floarea soarelui şi salcâm. Pentru acest an estimăm o producţie de 10.000 de tone de miere, cel mult 12.000, în condiţiile în care anul trecut ne-am apropiat de 20.000 de tone. Deşi am avut mari speranţe în primăvară condiţiile climaterice din vară au uscat culturile”, a spus Fetea. Acesta a precizat că mierea de rapiţă obţinută anul acesta este la doar 10% din producţia anului trecut, cea de salcâm la 20-35%, iar mierea de floarea soarelui, între 50 şi 60%. Producţia de miere din tei a fost ceva mai bună, între 60 şi 70% din cantitatea anului trecut.
Diminuarea producţiei de miere, dar şi lipsa resurselor financiare pentru pregătirea stupilor in iarnă va aduce şi o creştere a preţului mierii.
Producţia de miere din acest an se va reduce la jumătate faţă de anul trecut din cauza secetei, a declarat pentru Agerpres preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Ioan Fetea. „La ora actuală producţia de miere este sub 40%-45% din cantitatea obţinută anul trecut, seceta afectând puternic culturile de rapiţă floarea soarelui şi salcâm. Pentru acest an estimăm o producţie de 10.000 de tone de miere, cel mult 12.000, în condiţiile în care anul trecut ne-am apropiat de 20.000 de tone. Deşi am avut mari speranţe în primăvară condiţiile climaterice din vară au uscat culturile”, a spus Fetea. Acesta a precizat că mierea de rapiţă obţinută anul acesta este la doar 10% din producţia anului trecut, cea de salcâm la 20-35%, iar mierea de floarea soarelui, între 50 şi 60%. Producţia de miere din tei a fost ceva mai bună