Marin Chirazi, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Iaşi, şi masterandul Alin Vorniceanu au povestit despre experienţa lor pe fluviu care a început în Germania, pe 26 iulie, şi s-a încheiat în România, la Sulina, pe 24 august.
Peste 300 de ore de vâslit pe cei 2.600 de kilometri ai Dunării, 15 baraje trecute cu dificultate şi teste zilnice privind greutatea ori glicemia, asta au înfruntat cei doi ieşeni care au dorit să stabilească un record privind parcurgerea fluviului.
Decan şi masterand din Iaşi vor să doboare un record pe Dunăre: traversează Europa în caiac în doar 30 de zile
"A fost o încercare de voinţă. Am vâslit în medie 11 ore pe zi, mâncam în caiac, ne cântăream dimineaţa şi seara, ne înţepam în fiecare zi pentru a ne lua glicemia. Din cauza efortului, senzaţia de disconfort era forte mare, orice fir de nisip ne dernaja", a povestit Marin Chirazi.
Decanul Marin Chirazi
Masterandul Alin Vorniceanu afirmă că cele mai grele momente au fost atunci când condiţiile meteo nu i-au ajutat şi au avut de trecut cu dificultate câteva baraje de pe Dunăre.
Masterandul Alin Vorniceanu
"Cu factorii naturali nu ne luptăm, negociem, dar cu factorii fiziologici nu mai putem negocia. Orice pauză ne-ar fi scos din ritm. Cele mai grele momente au fost la intrarea în Ungaria, unde a trebit să ridicăm caiacul pe nişte pietre, iar la Porţile de Fier, în România, a trebuit să ieşim din apă şi să trecem cu caiacele prin tunelul de cale ferată", a menţioant decanul Facultăţii Fizică şi Sport Iaşi.
Luni, cei doi au fost supuşi unor teste medicale care vor evidenţia cum reacţionează corpul uman la efort prelungit.
Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!