Situaţia financiară a "câinilor" a îngrijorat chiar şi UEFA. Forul european a refuzat să acorde o tranşă de aproape 100.000 de euro clubului din cauza retanţelor financiare.
"Câinii" au datorii către bănci, stat, angajaţi, foşti angajaţi, firme.
UEFA s-a autosesizat şi le-a blocat dinamoviştilor o sumă pe care aceştia ar fi trebuit să o primească.
Discuţiile referitoare la pericolul falimentului de care clubul Dinamo ar fi ameninţat au escaladat în ultimele zile. Situaţia este cu adevărat delicată pentru roş-albi, dovadă servind chiar şi atitudinea acţionarilor care n-au negat existenţa problemelor, ci doar au încercat să mai reducă din dramatismul acestora. În plus, se pare că motivul plecării lui Cristi Borcea din conducerea "câinilor" a fost legat direct de aceste restanţe.
ProSport a intrat pe firul evenimentelor şi, după ce a discutat cu mai multe persoane din interiorul clubului, creionează tabloul sur în care Dinamo trebuie să supravieţuiască. Se pare că datoriile acumulate de clubul condus de triada Badea - Negoiţă - Săvulescu depăşesc 10 milioane de euro, sumă care poate fi acoperită doar în două moduri: o infuzie de capital consistentă din partea acţionarilor, aceasta fiind varianta mai puţin probabilă, sau punerea la punct a unui management eficient, soluţie care ar rezolva totuşi în timp aceste probleme.
Băncile îi pot distruge
În acest moment, cea mai mare parte a pasivului care ameninţă Dinamo este în dreptul băncilor, iar suma despre care vorbim este în jurul a şapte milioane de euro! În ultimii ani, cheltuielile clubului au depăşit de multe ori veniturile, motiv pentru care acţionarii s-au văzut obligaţi să bage mâna în buzunar. Acest lucru nu s-a întâmplat însă de multe ori, datoriile s-au strâns, iar împrumutul bancar a fost opţiunea cea mai la îndemână.
Con