40 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi află la Braşov la o şcoală de vară găzduită de Aula Universităţii Transilvania. Aceasta are în program conferinţe şi dezbateri despre materialele viitorului, menite să asigure un consum redus de energie. În paralel personalităţi ştiinţifice consacrate pe plan mondial conferenţiază pana la finele lunii la Braşov pe tema energiilor viitorului.
Şcoala de vară din acest an este dedicată creşterii cristalelor şi materiale fotovoltaice. Tema abordată la Braşov dar mai ales renumele specialiştilor care vor conferenţia în Aula Universităţii au atras un număr de 40 de studenţi din întreaga lume. „Sunt foarte multe materiale ale viitorului, apar de la o zi la alta, materialele fotovoltaice sunt sau există un interes deosebit pentru acestea, astăzi, pentru că, am puea spune că totul pleacă de la materiale. Le găsim în toate domeniile şi influenţează într-o mare măsură viaţa noastră de zi cu zi”, a precizat profesor universitar doctor inginer Daniel Munteanu, Universitatea Transilvania din Braşov, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor.
„Peste tot este vorba de materiale, în particular, avem aici de-a face cu o conferinţă de cristale dar nu trebuie să vă imaginaţi numai cristalele de volum, ci şi straturi subţiri care sunt foarte căutate acuma, deci au proprietăţi foarte deosebite şi volum mic, consum mic de energie, deci un progres deosebit”, apreciază profesorul universitar doctor Horia Alexandru, Universitatea din Bucureşti, Facultatea de Fizică.
Alături de studenţii prezenţi la primele cursuri ale şcolii de vară se află oaspeţii veniţi să susţină lucrări la conferinţa internaţionala de materiale avansate. „Azi am luat parte la un curs susţinut de profesorul Thomas Kuech, care ne-a făcut o prezentare generală asupra tehnologiilor recente, cum să produci componente electronice fotovoltaice, şi cred că