Chiria la comun este soluţia care coboară preţul chiriei la mai puţin de 100 euro/persoană şi reprezintă o variantă rentabilă pentru studenţii care nu au loc în cămin şi care vor să locuiască împreună cu unul sau mai mulţi prieteni, se arată într-un comunicat al site-ului imobiliare.ro.
Într-unul dintre cele mai căutate cartiere bucureştene, Dristor, chiria minimă cerută pentru o garsonieră este de 180 de euro, însă poate depăşi pragul de 200 de euro pe lună. Luând în calcul varianta de a împărţi locuinţa, în acelaşi cartier poate fi închiriat şi un apartament cu două camere, la un preţ de 250-270 de euro pe lună. Astfel, costurile ce revin pentru o cameră scad la 125-135 de euro pe lună. Tot cu 250 de euro pe lună poate fi închiriat însă şi un apartament cu trei camere din zona Dristor-Baba Novac. În trei, costurile scad sub 100 de euro pe lună de persoană. Cu 125 de euro poate fi ocupată şi o cameră din patru dintr-o casă din zona Ştefan cel Mare, potrivit imobiliare.ro.
În Timişoara, o garsonieră de 14-18 metri pătraţi situată în zona Complex Studenţesc poate fi închiriată cu cel puţin 110 euro/lună. În zona Lipovei, pe de altă parte, preţul cerut pentru o locuinţă de 34 de metri pătraţi se ridică la 120 de euro/lună. Pe de altă parte, chiria minimă pentru un apartament cu două camere confort 1 (din zonele Steaua, Lipovei sau Dorobanţilor) este de 150 de euro, ceea ce echivalează cu 75 euro/cameră.
În Cluj-Napoca, cel mai mic preţ cerut pentru o garsonieră este de 160 de euro, în zona Grigorescu. Cele mai multe oferte de apartamente monocamerale ating sau depăşesc însă pragul de 200 de euro/lună. Mai convenabilă este varianta de a închiria, la comun, un apartament cu două camere. Preţul minim cerut pentru o locuinţă din zona Gheorgheni este de 200 de euro/lună, adică 100 de euro/cameră. În Cluj, preţul minim cerut pentru o cameră într-o vilă