Sub titlul “Farsă şi tragedie la Bucureşti“ ziarul italian La Repubblica, citat de site-ul presseurop.eu, publică un articol semnat de eseistul Adriano Sofri. Articolul începe cu o comparaţie între România şi Italia. “La fel ca Italia, România e plină de bănci şi biserici. Spre deosebire de Italia însă, tara e plină şi de farmacii şi de case de amanet".
Prezenţa farmaciilor pare că nu e un semn bun, deoarece durata medie de viata in Romania e cu opt ani mai scăzută decât în Italia.“ Cât despre casele de amanet, reprezintă una dintre instituţiile de bază ale unei ţări foarte sărace. Unele case de amanet afişează chiar mesajul ”deschis 24 de ore din 24”. ”Oamenii ar putea avea nevoie să îşi amaneteze credinţa la trei dimineaţa pentru a merge la farmacie… ”După ce vorbeşte despre problemele societăţii, despre problemele politice, eseistul incheie insa pe un ton optimist. ”Peste 20 de ani, România va fi o Elveţie, are tineri inteligenti, pregatiti si dispune de resurse pe care va invata sa le exploadeze. Deocamdata insa resursele sunt in mainile austricilor, rusilor, francezilor si americanilor, in timp ce romanii pierd bani in fata activitatilor coloniale”.
Liberation şi Le Figaro - cota de popularitate a presedintelui francez a scăzut cu 11 % într-o lună !
Doar 44 % dintre francezi au o opinie favorabila fata de Francois Hollande, numarul celor care il critica fiind mai mare decat numarul celor care il apreciaza (47 % ) Le Figaro, da de inteles ca aceasta scadere e ceva normal. De fapt, Francois Hollande, nu a fost niciodata un politician popular. Pe tot parcursul vietii sale politice, nu a inregistrat decat o singura data o cota de peste 50 la suta in sondaje, se intampla in urma cu cateva luni, un rezultat care s-a concretizat la votul din primavara.
Hollande pierde multe puncte din cauza lipsei de actiune din ultimele saptamani si d