Ministrul delegat pentru dialog social, Liviu Pop, considera ca nu se poate face o paralela intre inchiderea fabricii finlandeze Nokia de la Jucu, din 2011, la doar patru ani si jumatate de la semnarea actului de infiintare, si posibila sistare a activitatii combinatului Mechel din Campia Turzii, potrivit Agerpres.
'La Campia Turzii discutam de o fabrica infiintata in urma cu 100 de ani, in comparatie cu o fabrica construita peste noapte, cum a fost Nokia, la Jucu', a afirmat ministrul Liviu Pop, marti, la Campia Turzii, intr-o conferinta de presa.
In opinia sa, in prezent 'este mai putin important daca in 2003 a fost bine sau rau incheiat contractul de privatizare al Combinatului 'Industria Sarmei', preluat de rusii de la Mechel'.
'Azi trebuie sa vedem daca a fost respectat acest contract si daca angajatorul poate sa isi ia valiza si sa plece fara sa faca, in prealabil, lucruri la care este obligat. Si de ce sa nu convingem Mechel sa ramana la Campia Turzii? Potrivit domnului Fedorov (Serghei Fedorov, director general Mechel Campia Turzii, n.r.), vor ramane in productie doar 238 de muncitori. Nu se stie cu exactitate de ce Mechel vrea sa plece de la Campia Turzii', a spus ministrul Liviu Pop, adaugand ca sunt semne de intrebare legate de respectarea obligatiilor asumate, prin contractul de privatizare, de catre patronii rusi ai Mechel din Campia Turzii.
'La nivelul Guvernului suntem obligati sa facem primii pasi si vom avea o discutie cu ministrii Economiei si Finantelor si cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) pentru a vedea care este situatia contractului de privatizare si a consecintelor acestuia. Daca se vor constata nereguli vor fi sesizate organele statului - daca este vorba de concurenta neloiala, abuz in functie, sau neglijenta in serviciu. Vom incerca desecretizarea acestui contract', a spu