Sub fiecare șef de sucursală mai sunt 7 – 8 directori. La rândul lor, aceștia au adjuncți, iar treapta următoare este ocupată de ingineri șefi. Comasarea unor EMC-uri rezolvă în parte cazul reducerilor posturilor de șefi din compania energetică, însă nu total. Oamenii din companie vorbesc despre „joburile” create inutil pentru activiștii fostului partid de guvernământ, iar la nivelul conducerii s-a discutat despre asta, nominalizându-se și persoanele în cauză.
Potrivit surselor, funcțiile de inginer șef, director și director adjunct vor fi scoase din organigramă, în câteva din unitățile CEO. În cazul EMC-urilor, în cazul în care acestea vor fi comasate, vor dispărea posturile de director tehnic, de resurse umane sau de adjunct la investiții.
Fără funcție
Unul dintre posturile vizate pentru a fi restructurat este și cel al lui Daniel Burlan, actual director adjunct la Sucursala Divizie Minieră din cadrul CE Oltenia, fost șef al SNLO. În general, cei cărora li se va restructura jobul, nu vor rămâne șomeri, nici pe departe, ci vor ocupa, eventual, posturi de șefi de departamente. Cu alte cuvinte, probabil că vor lua locul altora.
La Săcelu, situația e oablă – Rotaru, director fără normă
În Hotărârea nr.2 din 6 iunie a Directoratului CEO, scrie negru pe alb că o direcție nu poate exista decât cu un număr de minimum 15 posturi TESA. La Centrul de Recuperare și Formare Profesională (CRFP) Săcelu, situația e oablă, în sensul că organigrama e cam strâmtă și, mai mult, încalcă și hotărârea Directoratului, semnată de Constantin Bălășoiu și echipa. Mai exact, chiar Directoratul își încalcă propria regulă, menținând acolo o direcție și un șef, chiar ilegal. Nicolae Rotaru este director cu numai șapte oameni în aparatul TESA, aceștia formând tot aparatul TESA al CRFP. Cu alte cuvinte, postul nici n-ar fi trebuit să existe: „Poate să devină foar