* mobilierul special începe să sosească în şcoli * deja s-au cheltuit sume importante pentru reamenajarea claselor şi a WC-urilor * învăţătorii de la aceste clase participă, o săptămână, la un curs de perfecţionare * unii părinţi, debusolaţi de declaraţiile politicienilor, se gândeau să-şi ducă înapoi copiii în grădiniţe
Şcolile fac eforturi financiare consistente pentru a primi aşa cum trebuie micuţii care vor intra peste mai puţin de două săptămâni în clasa pregătitoare. Ministerul a dat doar câte 200 de lei pentru fiecare pupitru special, restul problemelor fiind trecute pe umerii directorilor. Aşa că fiecare a încercat să se descurce cu resurse proprii şi să găsească un loc cât mai comod pentru copii, cât mai ferit de elevii mai mari. Şi posturile de învăţători s-au ocupat, cadrele didactice fiind în această săptămână la un curs de pregătire.
La Şcoala "Ion Creangă" s-a format o singură clasă pregătitoare, iar băncuţele sunt aşteptate să vină în câteva zile. "La început, nimeni nu voia să ne ia comanda pentru că au venit foarte puţini bani. În final, am găsit o firmă din Brăila, care a acceptat. Am încercat să fac aceste băncuţe cu o firmă cu care am mai lucrat, dar patronii respectivi mi-au spus că nici banii pentru materiale nu şi-i scot şi nu pot accepta comanda. În final, am ales o soluţie cât mai bună, având în vedere banii primiţi, să fie băncuţe solide, să nu cumva să cedeze sudurile de la partea metalică. Oricum, bani se vor mai cheltui, dar să vedem exact ce mai trebuie. Din ce ştiu ar mai fi nevoie de un colţ de joacă, pe jos, cu mochetă. Toaletele nu le-am schimbat. Cum să le modific? Cine îmi dă mie bani pentru aşa ceva? Am făcut igienizarea cu forţe proprii, iar cu banii pe care i-am avut am plătit datoriile de la utilităţile de iarna trecută", a spus directorul Victor Buzea.
La Şcoala "Mihai Eminescu" s-au reali