Asigurarea ordinii şi liniştii publice rămâne o problemă spinoasă în Braşov. Aceasta a fost luată în discuţie şi în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, unde pensionarii le-au cerut reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean intensificarea patrulelor în anumite zone considerate rău-famate, dar şi stoparea „mâzgălirii” clădirilor monument din oraş sau amendarea celor care îşi fac veacul pe la ghenele de gunoi, producând scandaluri şi uneori recurgând şi la acte de violenţă.
Prezent la şedinţă, subcomisarul George Baciu a precizat că, în momentul de faţă, există doar un singur poliţist la peste 10.000 de locuitori şi de aceea este nevoie de o cooperare mult mai bună între cetăţeni şi agenţi, în vederea depistării infractorilor şi mai ales semnalarea problemelor de ordine publică cu care se confruntă braşovenii din anumite zone. Vârstnicii chiar i-au solicitat subprefectului Elisabeta Fleşeriu, care a participat la această întrunire, să înceapă unele demersuri pentru ca numărul efectivelor IPJ să crească, numai că o astfel de măsură nu poate fi luată de pe plan local. „Trebuie să dăm dovadă de spirit civic şi să informăm Poliţia cu privire la problemele infracţionale cu care ne confruntăm”, a subliniat subprefectul. Mai în glumă, mai în serios, pensionarii au făcut şi o propunere, respectiv ca numărul parlamentarilor să fie redus, iar în locul lor să fie angajaţi mai mulţi poliţişti.
Asigurarea ordinii şi liniştii publice rămâne o problemă spinoasă în Braşov. Aceasta a fost luată în discuţie şi în cadrul Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, unde pensionarii le-au cerut reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean intensificarea patrulelor în anumite zone considerate rău-famate, dar şi stoparea „mâzgălirii” clădirilor monument din oraş sau amend