Verificările vor viza respectarea obligaţiilor contractuale şi o eventuală concurenţă neloială
Liviu Pop: Dacă se vor constata elemente de nereguli vor fi sesizate organele statului
Ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti i se va cere să faciliteze o întâlnire cu conducerea Grupului Mechel din Rusia, pentru a i se prezenta concluziile raportului
Contractul de privatizare al Mechel Câmpia Turzii va fi analizat atât din punct de vedere al respectării obligaţiilor contractuale, cât şi al unei eventuale concurenţe neloiale, a declarat ieri ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.
"Există semne de întrebare legate de privatizarea combinatului Mechel Câmpia Turzii în anul 2003 şi de activitatea desfăşurată aici, fiind aplicate decizii luate în altă parte. Sunt semne că acest contract nu ar fi fost respectat. La nivelul Guvernului suntem obligaţi să facem primii paşi şi vom avea o discuţie cu miniştrii Economiei, Finanţelor, Mediului, AVAS pentru a vedea care este situaţia contractului de privatizare şi a consecinţelor acestuia. Dacă se vor constata elemente de nereguli vor fi sesizate organele statului - dacă este vorba de concurenţă neloială, abuz în funcţie, neglijenţă în serviciu. Vom încerca desecretizarea acestui contract", a declarat, ieri Liviu Pop, citat de Mediafax.
Acesta a precizat că va avea şi o discuţie cu ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti pentru a facilita o întâlnire cu conducerea Grupului Mechel din Rusia, concluziile analizei contractului de privatizare şi ale întâlnirii cu conducerea Mechel urmând să fie prezentate într-o şedinţă de Guvern.
Decont al privatizărilor din '90?
Afirmând că situaţia de la Câmpia Turzii este "un decont al privatizărilor din 1990", Liviu Pop a susţinut că "trebuie să facem ordine în aceste privatizări, astfel încât să câştige cetăţenii şi statul român