Portalul shine.yahoo.com, dedicat îmbunătăţirii stilului de viaţă, a publicat recent un articol menit să pună în gardă doamnele şi domnişoarele cu privire la greşelile pe care le comit atunci când vine vorba de alimentaţie
Femeile moderne sunt din ce în ce mai atente la ce mănâncă zi de zi, în speranţa de a menţine un stil de viaţă sănătos, prin urmare sunt, în general, bine informate în legătură cu nutriţia. Numai că, oricât de bine v-aţi fi făcut temele, în ritmul agitat al vieţii este foarte uşor să exageraţi cu anumite substanţe nutritive şi aproape să uitaţi de altele, de care organismul are nevoie în mod natural. Vestea bună pe care o dau nutriţioniştii este aceea că o dietă sănătoasă nu presupune eliminarea nici unui aliment. Secretul stă în planificare, este de părere Rachel Begun, reprezentant al Academiei Americane de Nutriţie şi Dietetică. Specialista a întocmit o scurtă listă cu cel mai des întâlnite greşeli pe care le fac femeile în privinţa alimentaţiei, oferind totodată şi sfaturi pentru repararea situaţiei. Primul şi cel mai grav dintre aceste „păcate“ este faptul că săriţi peste mese, iar de aici „răul“ se tot adună.
Prea multă sare
Cantitatea zilnică recomandată de sodiu este de aproximativ 2,3 grame în cazul femeilor (valoare care corespunde unei cantităţi de 5,7 grame de sare). Medicii avertizează însă că femeile trecute de 50 de ani şi cele care suferă de hipertensiune arterială, diabet sau boli renale nu trebuie să consume mai mult de 1,5 grame de sodiu într-o zi. Potrivit statisticilor, consumul mediu de sare în Europa este de zece grame de sare zilnic, adică aproape de două ori mai mare decât cel recomandat. Pentru că cea mai mare parte din cantitatea de sodiu provine din alimentele procesate şi din mâncarea preparată la restaurant, cea mai simplă soluţie pentru a limita consumul de sare este să mâncaţi mai multe alimente p