Notele semnate de informatoarea „Sanda” au fost scrise de fostul ministru al Justiţii, Rodica Stănoiu. Curtea de Apel Oradea a publicat motivarea deciziei judecătoreşti prin care au respins contestaţia fostului ministru al Justiţiei, împotriva deciziei de colaborare cu Securitatea, dată de CNSAS.
„Raportul de expertiză numărul 37/2012 a concluzionat că notele infomative au fost scrise, datate şi semnate de persoana de la care provin scriptele de comparaţie, respectiv reclamanta Stănoiu Mihala Rodica. Susţinerea reclamantei că atât înscrisurile completate la Direcţia de Paşapoarte, cât şi notele informative sunt contrafăcute, fiind scrise de aceeaşi persoană, alta decât reclamanta, este total neplauzibilă”, susţin judecătorii de la Curtea de Apel Oradea.
Mai mult, arată magistraţii, ce a de-a doua expertiză din dosar, care a avut la dispoziţie mai mult material scriptic, inclusiv probe de scris luate de la fostul ministru în sala de judecată, scris cu privire la care „doi dintre experţi au concluzionat că diferă de cel din notele informative, dar aparţine aceleaşi persoane care a scris şi notele informative”.
Fostul ministru a făcut recurs la Curtea Supremă
Contestaţia fostului ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, care cerea anularea deciziei CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, a fost respinsă, pe 19 iunie 2012, de Curtea de Apel Oradea, care a obligat-o pe Stănoiu la plata unor cheltuieli de judecată de 22.000 de lei, însă decizia nu este definitivă. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor Curţii Supreme de Justiţie. Curtea de Apel Oradea s-a pronunţat, marţi, în procesul intentat de fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu, pentru anularea deciziei de colaborator al Securităţii dată de Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).
Trei experţi, trei verdicte, un singur răspuns: „Sanda e Stănoiu”
Experti