Consiliul Judeţean Cluj, condus de liberalul Horea Uioreanu, va înainta un raport către Inspectoratul de Stat în Construcţii după mai multe nereguli descoperite la documentaţia care a stat la baza emiterii de către Primăria Cluj-Napoca, condusă de Emil Boc, a avizului în ceea ce priveşte construcţia unui bloc de 25 de etaje pe Calea Floreşti. Proiectul aparţine unui apropiat PDL, Radu Vlas.
În perioada boom-ului imobiliar au fost demarate mai multe proiecte de aşa-zişi zgârie-nori, imobile care au 20 şi 30 de etaje (cea mai înaltă clădire civilă din Cluj are 53 de metri şi 13 etaje. Criza însă le-a sistat pe toate, cu excepţia blocului de 25 de etaje din cartierul Mănăştur, de pe Calea Floreşti. Proiectul demarat de câteva luni aparţine lui Radu Vlas, un apropiat al PDL, care a construit şi un parking în centrul oraşului pe un teren al Primăriei. Dacă la Primăria condusă de Emil Boc nu au fost probleme cu autorzarea construcţiei, Consiliul Judeţean, condus de Horea Uioreanu (PNL), va contesta autorizaţia. Consiliul a fost sesizat de mai mulţi mănăştureni din zonă care se tem că noua clădire va duce la surparea terenului.
Reprezentanţi ai Direcţiei de Urbanism din cadrul Consiliului Judeţean Cluj au efectuat în luna august două deplasări la Primăria Cluj-Napoca unde au verificat documentaţiile emise de către instituţie pentru imobilul cu 25 de etaje care urmează să se construiască pe Calea Floreşti.
Concluziile raportului întocmi de arhitectul şef al judeţului Cluj arată că documentaţia de urbanism a construcţiei este incompletă. Avizul Comisiei Tehnice de Amenajare Tehnică şi Urbanism (CTATU) din cadrul Primăriei Cluj-Napoca emis pentru planul urbanistic zonal (PUZ) şi cel de detaliu (PUD) au la bază doar o documentaţie PUD întocmită potrivit certificatului de urbanism emis tot pentru PUD.
„În acest sens, dacă prin