Pe final de sezon, poliţiştii constănţeni le atrag atenţia turiştilor veniţi pe litoral cum să se ferească de hoţi.
Chiar dacă se apropie toamna, pe litoral vremea frumoasă atrage încă mii de turişti. Poliţiştii constănţeni au realizat un decalog al sfaturilor pe care aceştia trebuie să le ia în considerare pentru a avea o vacanţă liniştită şi sigură. Astfel, specialiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa vă recomandă să aveţi în vedere un minimum de măsuri de autoprotecţie, pe care vi le redăm în continuare.
1. Supravegheaţi-vă în permanenţă copilul, la joacă, pe plajă, în apă, atunci când vă aflaţi la cumpărături ori în zone aglomerate. Câteva clipe de neatenţie sunt suficiente ca acesta să dispară.
2. Explicaţi-i pe înţelesul său că nu este bine să intre în vorbă cu persoane străine şi nici să accepte de la acestea diverse obiecte, să nu urce în maşinile necunoscuţilor sau să îi însoţească, indiferent de motiv.
3. Nu parcaţi autoturismul în zone neiluminate, la adăpostul întunericului.
4. Nu lăsaţi autoturismul descuiat sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi pentru câteva momente.
5. Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare, genţi, obiecte de îmbrăcăminte sau alte lucruri care ar putea trezi interesul hoţilor; aceştia acţionează atât în parcările aglomerate, cât şi din mers, încercând portierele maşinilor staţionate.
6. Nu lăsaţi niciodată în autoturism actele maşinii deoarece în cazul furtului autoturismului riscaţi să nu fiţi despăgubiţi de societăţile de asigurări, chiar dacă aveţi asigurare CASCO.
7. Nu lăsaţi în maşină bani, cărţi de credit, ordine de plată sau alte obiecte (obiceiul de a încuia în torpedo banii atrage atenţia hoţilor).
8. Geanta atârnată neglijent de umăr este o „invitaţie" pentru hoţi. Poziţionaţi ge