Acordarea unei raţii de hrană în bani pentru poliţiştii locali contravenea prevederilor legislative, astfel că reprezentanţii administraţiei locale împreună cu juriştii acestei instituţii au căutat o soluţie, pentru ca şi aceşti salariaţi să fie motivaţi.
„Aceşti salariaţi, care practic sunt în subordinea municipalităţii, au un statut special, însă salariile sunt destul de mici, media fiind între 600 – 700 de lei şi 1.200 de lei, doar în cazul şefilor de servicii. Singura posibilitate legală pe care o avem este să le acordăm o compensare, însă bonificaţiile în bani pentru hrană sunt ilegale, astfel că soluţia cea mai bună este să cumpărăm direct alimente pentru aceştia”, a precizat viceprimarul Adrian Atomei.
Iniţial, pentru a-i motiva pe agenţii locali, consilierii locali au decis să le aloce o raţie de hrană, de 21 de lei pe zi, începând cu luna iulie, numai că această hotărâre contravenea prevederilor guvernamentale, fiindcă poliţiştilor locali li se aplică Statutul funcţionarilor publici şi nu cel al poliţistului şi numai printr-o hotărâre de Guvern se poate reglementa acordarea normei de hrană salariaţilor respectivi.
„În total sunt 184 de angajaţi la Poliţia Locală, dintre care 152 lucrează doar pe teren în condiţii destul de grele. Am vorbit şi cu domnul primar George Scripcaru şi lucrăm încă la această posibilitate de a aloca direct alimentele sau un soi de tichet, dar nu tichete de masă, pentru că şi alocarea acestora ar contraveni legii, şi sperăm ca în şedinţa din septembrie să aprobăm o nouă hotărâre de Consiliu Local prin care să rezolvăm această problemă”, a asigurat Adrian Atomei.
Acordarea unei raţii de hrană în bani pentru poliţiştii locali contravenea prevederilor legislative, astfel că reprezentanţii administraţiei locale împreună cu juriştii acestei instituţii au căutat o soluţie, pentru ca şi aceşti salariaţi să fie moti