Girafa de la Antipa, distrusă în urmă cu aproape două săptămâni, a fost restaurată şi reamplasată în faţa muzeului bucureştean, joi dimineaţă, urmând să se învecineze şi cu alte mulaje reprezentând şi specii deosebite din fauna României, a declarat directorul instituţiei, Dumitru Murariu.
Cu ocazia reamplasării girafei în faţa Muzeului Antipa, directorul instituţiei a făcut o serie de declaraţii presei, anunţând planurile muzeului de a-şi întâmpina vizitatorii şi cu alte mostre din ce are în patrimoniu şi din biodiversitatea Pământului.
Murariu a mulţumit presei care s-a asociat la “exprimarea sentimentului de simpatie pentru ce a fost girafa până pe 18 august”, ceea ce a făcut ca populaţia Bucureştiului să vină cu îndemnul de a se face donaţii pentru restaurarea girafei. Cum firma Artex Services International, care s-a ocupat de reamenajarea expoziţiei permanente de la Antipa, a refăcut gratuit mulajul girafei, banii care se vor strânge din donaţii vor fi folosiţi pentru a popula spaţiul din faţa muzeului şi cu alte siluete de animale, a precizat Murariu.
Printre acestea va fi Deinotherium gigantissimum, al cărui schelet, descoperit în 1890, la Mânzaţi, judeţul Vaslui, este expus în sala centrală a muzeului, fiind cea mai valoroasă piesă din patrimoniul acestuia. Animalul va fi reconstituit complet într-un nou mulaj pentru a fi expus în faţa muzeului.
Viitorul proiect de a popula spaţiul din faţa Muzeului Antipa ar putea include şi “monumente ale naturii” din România – capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi chiar zimbrul, reintrodus în fauna ţării, a mai spus Murariu.
Girafa de la Antipa, distrusă în urmă cu aproape două săptămâni, a fost restaurată şi reamplasată în faţa muzeului bucureştean, joi dimineaţă, urmând să se învecineze şi cu alte mulaje reprezentând şi specii deosebite din fauna României, a declarat directorul instituţiei,