Girafa de la Antipa, distrusa in urma cu aproape doua saptamani, a fost restaurata si reamplasata in fata muzeului bucurestean, joi dimineata, urmand sa se invecineze cu alte mulaje reprezentand inclusiv specii deosebite din fauna Romaniei, a declarat directorul institutiei, Dumitru Murariu, citat de Mediafax.
Cu ocazia reamplasarii girafei in fata Muzeului Antipa, directorul institutiei a anuntat ca muzeul intentioneaza sa-si intampine vizitatorii si cu alte mostre din patrimoniu si din biodiversitatea Pamantului.
Murariu a multumit pentru donatiile oferite de bucuresteni si a precizat ca, in conditiile in care firma Artex Services International, care s-a ocupat de reamenajarea expozitiei permanente de la Antipa, a refacut gratuit mulajul girafei, banii vor fi folositi pentru a popula spatiul din fata muzeului si cu alte siluete de animale.
Printre acestea va fi Deinotherium gigantissimum, al carui schelet, descoperit in 1890, la Manzati, judetul Vaslui, este expus in sala centrala a muzeului, fiind cea mai valoroasa piesa din patrimoniul acestuia. Animalul va fi reconstituit complet intr-un nou mulaj pentru a fi expus in fata muzeului.
Viitorul proiect de a popula spatiul din fata Muzeului Antipa ar putea include si "monumente ale naturii" din Romania - capra neagra, rasul, cerbul carpatin si chiar zimbrul, reintrodus in fauna tarii, a mai spus Murariu.
Girafa a devenit un simbol al Muzeului Antipa dupa redeschiderea acestuia, pe 17 septembrie anul trecut. Muzeul a fost inchis pentru renovare si modernizarea expozitiei permanente timp de aproape trei ani, iar inaintea multasteptatei redeschideri, in cadrul campaniei "Muzeul Antipa... invadeaza mediul urban", girafa a fost expusa in pasajul de la Universitate, pentru a-i intampina apoi pe vizitatorii muzeului pe gazonul din fata.
"Le multumim tuturor