Experimentul pedelist pe spatele românilor din mediul rural a eşuat, iar numărul infracţiunilor a fost în creştere după desfiinţarea posturilor de poliţie din comune. Reorganizare a însemnat şi o majorare a costurilor, nu o diminuare a lor. Posturile de poliţie din mediul rural vor fi reînfiinţate de la 1 septembrie, a anunţat, ieri, inspectorul şef al Poliţiei Vrâncene, comisarul şef Ionel Popescu. În cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, şeful poliţiştilor vrânceni a explicat criteriile în baza cărora au fost repartizaţi poliţiştii care vor lucra în posturile reînfiinţate. Localităţile mai dificile, cu potenţial infracţional ridicat, vor avea posturi de poliţie cu numărul maxim de şapte poliţişti, iar în comunele fără mari probleme vor funcţiona posturi cu maxim trei poliţişti.
Desfiinţarea posturilor de poliţie de către fostul guvern pedelist a dus la creşterea infracţiunilor în mediul rural. Situaţia a fost confirmată, ieri, la şedinţa Colegiului Prefectural, unde inspectorul şef al Poliţiei Vrâncene, comisarul şef Ionel Popescu a făcut bilanţul primelor şapte luni din acest an.
„Din analiza situaţiei operative efectuată la nivelul Inspectoratului nostru s-a constatat la nivelul judeţului Vrancea o recrudescenţă a fenomenului infracţional în mediul rural, în special prin furturile înregistrate în gospodăriile cetăţeneşti“, se arată în analiza întocmită de poliţiştii vrânceni.
Inspectorul şef al Poliţiei Vrâncene, comisarul şef Ionel Popescu a afirmat că, de la 1 septembrie, în judeţ vor funcţiona 68 posturi de poliţie, faţă de cinci în prezent, la care se adaugă cele 10 secţii. Efectivul existent de poliţişti va fi redistribuit către posturile de poliţie reînfiinţate cu respectarea a două criterii, al teritoriului şi al problemelor operative care au fost cunoscute la nivelul localităţilor. „În repartizarea poliţiştilor la postur