Majoritatea persoanelor nu se gândesc la acest lucru, dar poate mediul din casa ta este ceea ce te îmbolnăveşte. Practic, există zeci de “agenţi” care îţi pot afecta factorul de siguranţă din locuinţa ta, arată Naturalnews.com.
Iată câteva din cele mai probabile surse de toxine periculoase ce se află în mediul intern al casei tale.
1. Mobilierul şi dispozitivele de asamblare
Cea mai mare problemă dintr-o locuinţă este fomaldehida. Această substanţă este clasificată ca un cunoscut cancerigen uman de către Agenţia Internaţională de Cercetare a Cancerului.
Formaldehida este o substanţă chimică incoloră şi inflamabilă care este folosită în materialele de construcţie, mobilă, covoare şi în multe din produsele de uz casnic.
Poate fi găsită chiar şi în articolele de îmbrăcăminte. Surse semnificative de formaldehidă sunt electrocasnicele care funcţionează pe bază de ardere de combustibil, cum ar fi cuptoarele cu gaz şi încălzitoarele pe bază de kerosen.
Din moment ce acest gaz toxic poate pluti în casă, încearcă să îţi păstrezi spaţiul ventilat cât mai bine, în special în timpul nopţii. Plantele verzi ajută la oxigenarea mediului şi absorb multe din toxinele din jur.
2. Produse de curăţenie
O gospodărie obişnuită are depozitate peste 11 litri de substanţe toxice de curăţat. Cele mai periculoase substanţe chimice sunt “etilenii glicoli care sunt folosiţi în produsele pentru pardoseli, vopsele, plastic şi în fibrele sintetice”. Potrivit Agenţiei Americane de Protecţie a Mediului Înconjurător (EPA), acest solvent solubil în apă este clasificat ca fiind un poluant aerian periculos.
Produsele de curăţare care conţin clor (produsele de pardoseli, detergenţii de vase şi de haine, şi produsele pentru baie) sunt dezinfectanţi asemănători care pot reacţiona şi pot crea compuşi volatili cloruraţi.
Un studiu european din anul 2008 a