De la 1 septembrie, posturile de poliție din mediul rural vor fi din nou înființate din ordinul superiorilor MAI, după ce a crescut infracționalitatea în acest mediu.
În vara anului trecut, autoritățile au luat decizia de a desființa foarte multe posturi de poliție din mediul rural. Astfel, din 59 de secții de poliție rurală, cât existau până în septembrie 2011, au rămas doar 11. Acum, aceleași autorități au decis să reînființeze acele posturi desființate anul trecut. Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu şase la sută, în comparaţie cu anul trecut. Anunțul a fost făcut, miercuri, de oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). Potrivit surselor citate, infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00. Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută (comparativ cu 2011).
Localnicii și edilii se bucură cel mai mult
În Gorj funcționează doar 11 secții, din cele 59 de secții de poliție rurală câte au fost până vara anului trecut. Potrivit MAI, de la 1 septembrie, comunele vor avea din nou secții de poliție. Cristinel Globașu, președintele Sindicatului Polițiștilor Pro Lex, a declarat că repartizarea polițiștilor se va face în funcție de cererile făcute de către aceștia. La fiecare post de poliție comunal vor lucra trei oameni ai legii. „Măsura este foarte bună mai ales pentru siguranța cetățenilor, pentru că infracționalitatea a crescut în ultima perioadă. Două, trei funcții vor fi ocupate la toate posturile reînființate”, a spus Cristinel Globașu