Autoritatea va prelua de la direcţiile judeţene 15 baze sportive pe care le va transforma, împreună cu cele 9 deja existente, în campusuri naţionale, după modelul din baschetul sîrb
Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret va finaliza în aceste zile lista cu cele 24 de baze sportive pe care le va avea sub directa administrare. Este vorba de cele 9 complexuri sportive naţionale deja existente, cărora li se vor adăuga încă 15.
"Va fi primul pas al reformei sportului. Vom prelua de la direcţiile judeţene acele baze care încă nu au fost înstrăinate prin tot felul de contracte de închiriere si le vom aduce la ANST. Scopul este de a stopa fărîmiţarea lor şi de a le rentabiliza. Şi, mai presus de orice, de a le introduce într-un circuit strict sportiv", a declarat preşedinta ANST, Carmen Tocală, precizînd că Executivul va aproba Hotărîri de Guvern pe care le va iniţia în acest sens.
"Gata cu nunţile şi botezurile din bazele sportive!"
Carmen Tocală, preşedinta ANST
Primii beneficiari ai acestei mişcări vor fi federaţiile naţionale. În toate cele 24 de complexuri sportive, sportivii din loturile naţionale, de la toate categoriile de vîrstă, vor avea prioritate. Pentru aceştia, federaţiile nu vor mai trebui să plătească bani. "Federaţiile vor fi astfel degrevate de nişte cheltuieli serioase, care vor fi suportate de ANST", a explicat Tocală. De aceste noi baze vor putea beneficia şi copiii. "În paralel, vom demara programe de iniţiere în sport prin care părinţii îşi vor putea duce copiii. De exemplu, la înot, într-unul din cele trei complexuri de nataţie cum vor fi cele de la Reşiţa, Piteşti şi Bistriţa. La fel în week-end sau în vacanţe, unde vor avea şi cazare şi mîncare. Nu este modelul spaniol. Aşa functionează campusurile din baschetul sîrb!", a mărturisit şefa ANST.
- Doamnă Tocală, Comitet