Infarct pe terenul de la Baloteşti, pe 5 august, după 10 minute de joc la 40 de grade C. Atît ştim din sfîrşitul lui Henry de la Delta Tulcea. Continuarea e un film prost, cu secvenţe din "Moartea domnului Lăzărescu" şi "Terminalul": toţi vor să se termine cumva, dar se împiedică în birocraţie şi indiferenţă
Prăbuşit pe gazon, învelit în staniol, cărat cu un sac în ambulanţă, dus la INML Bucureşti. Autopsie, teste la microscop, "ar putea fi un virus tropical", "sînt nereguli cardiace, dar nu au cauzat moartea", opinii pe surse, "concluziile, mai tîrziu". Aşa se tot scrie, de aproape o lună, povestea de după sfîrşitul lui Chinonso Henry, fotbalistul al cărui trup aşteaptă la morga din Bucureşti, într-o cameră frigorifică.
Nu se poate fără rude
Preşedintele tulcenilor, Haralambie Meregiu, s-a întîlnit luni la Bucureşti cu reprezentanţii Ambasadei Nigeriei. "Le-am propus să delege ei pe cineva oficial, care să însoţească trupul pînă în Africa. E păcat, trebuie să i se facă şi băiatului acestuia rînduiala, care o fi ea!". Lui Meregiu i s-a răspuns că "propunerea va fi luată în considerare", de vreme ce rudele lui Henry întîrzie să ajungă în România, din motive birocratice care ţin tot de Ambasadă.
Prietenul şi colegul de echipă al lui Henry, Mansur, s-a oferit să se ocupe, avînd acceptul clubului pentru o învoire de cîteva zile. Şi varianta aceasta a căzut: familia s-a opus, Ambasada a tărăgănat.
Birocraţie cînd e vorba de Nigeria
"Vor să vină neapărat la Bucureşti şi să afle ce s-a întîmplat cu adevărat, de ce a murit la doar 21 de ani fiul lor", explică prietenii nigerieni ai fotbalistului decedat. Cauzele acestui infarct misterios nu sînt însă anunţate de INML, deşi cele două săptămîni invocate pentru clarificări au trecut deja, se împlineşte curînd o lună.
O companie europeană care se ocupă