Octavian Belu nu pleacă din România după terminarea Jocurilor Olimpice. Acesta a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional pentru Sport, iar săptămîna viitoare antrenorul îşi va stabili întreaga echipă de conducere, urmînd să dea drumul la treabă.
Consiliul va avea un regulament propriu prin care se doresc obţinerea diferitelor oportunităţi, dar şi stabilirea unor priorităţi pentru sport. "Dacă prim-ministrul Victor Ponta a spus că vrea un minister al sportului, de aici pleacă discuţia în ceea ce priveşte salvarea sportului şi reforma pe care ne-o dorim cu toţii", spun cei din ANST.Primele decizii
Belu a luat deja primele măsuri. Astfel, în luna octombrie toţi antrenorii români care antrenează şi lucrează în străinătate vor participa la o întîlnire de 2-3 zile cu toti antrenorii din România.
"Va fi o discuţie despre principii, despre cum reuşesc să facă performanţă afară, ce beneficii au, de ce condiţii dispun şi cum cred ei că se pot rezolva problemele de la noi din ţară", spun cei care vor organiza această întîlnire. În tot acest timp, Consiliul Naţional a început lucrul la registrul bazelor sportive din România din domeniul public şi privat.
Ultima numărătoare a avut loc în 2000 sub conducerea ministrului de atunci Nicolae Mărăşescu. Se va face verificarea la sînge a bazelor sportive, iar cei care au făcut ca acestea să dispară în ultimii 12 ani vor plăti.
Implicarea masivă
Odată cu înfinţarea Consiliului,Octavian Belu împreună cu echipa acestuia au în plan implicarea mai multor ministere pentru a salva sportul românesc. Cele vizate sînt ministerul sănătăţii, de interne, de externe, cel al culturii, al educaţiei, al dezvoltării şi chiar al apărării.
"Trebuie să atragem cît mai multe fonduri europene odată cu reforma sportului în România, care trebuie făcută