Colecţiile din colecţia „Adevărul", a altor edituri din 18 ţări, dar şi a misiunilor diplomatice din Republica Moldova pot fi găsite la cea dea 21-a ediţie a Salonului internaţional de carte, ce are loc la Biblioteca Naţională.
Astăzi, la Biblioteca Națională a fost deschis Salonul internațional de carte. Evenimentul a început cu mesaje de felicitare cu ocazia împlinirii a 180 de ani de la înfiinţarea Bibliotecii Naţionale şi cu Ziua Limbii Române. „Este un moment de indentificare culturală a scriitorilor de pe ambele maluri ale Prutului. Unul de unire, ce atestă şi exprimă unirea noastră spirituală, culturală şi lingvistică", a declarat Arcadie Suceveanu , președinte al Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, în cadrul deschiderii Salonului de carte. Un mesaj de felicitare a fost rostit şi de poetul roman Florin Iaru. „Soarta noastră este îngemănată într-o lume foarte ciudată. Pe vremuri, în România dacă ai fi vrut să citeşti nişte cărţi spceciale din istoria literaturii române, nu puteai. Dacă avea prieteni scriitori care părăsiseră ţara, nu-i puteai citi pentru că erau informaţii secrete. Dar vă jur, nu mi-aş fi putut închipui niciodată că unui popor îi este interzis accesul la propriile cărţi, în propria lui limbă. Vă felicit că v-aţi eliberat şi limba şi poporul", a afirmat poetul român.
CLICK PENTRU GALERIE FOTO
După deschidere, vizitatorii au putut cumpăra cărţi expuse de edituri din 18 ţări, care au venit cu peste 5.000 de titluri. O bună parte dintre aceştia au venit să caute cărţi pentru cei mici. „Am cumpărat nişte cărţi pentru clasa a III-a. Aşteptăm acest târg pentru că putem cumăra mai multe cărţi bune, la preţ redus. E foarte bine pentru copii", spune educatoarea Ana Echim, care are o fetiţă de opt ani. Oamenii de cultură spun însă că astfel de târguri trebuie organizate mai des. „Ar trebui să fie măcar în fiecare lună un as