O şansă în plus pentru locuitorii din 42 de sate din judeţul Alba. Uniunea Europeană finanţează proiecte care să-i ajute să se formeze profesional, să-și găsească mai uşor un loc de muncă și să-şi deschidă afaceri la ţară.
Serviciile de informare, consiliere şi orientare profesională, medierea muncii, dar şi programele de formare profesională sunt asigurate gratuit prin proiectul grant „Centrul de servicii integrate pentru dezvoltarea resurselor umane, derulat de Asociaţia Centrul de Resurse pentru Servicii Sociale- CERESS Alba în parteneriat cu SC Tobimar Construct SRL Alba Iulia.
Promovarea mobilităţii forţei de muncă şi a spiritului antreprenorial
În cadrul proiectului sunt în desfășurare două campanii de promovare: a mobilităţii forţei de muncă şi a spiritului antreprenorial. Persoanele care muncesc în propria gospodărie, cele aflate în căutarea unui loc de muncă, şomeri de lungă durată, şomeri tineri, vor afla de la specialiștii implicați în proiect care sunt avantajele mobilității forței de muncă, atât ocupațională cât și geografică, care care să-i dea libertate lucrătorului să-și practice meseria acolo unde există oportunități. Campania se desfășoară prin implicarea primăriilor, şcolilor, angajatorilor din cele 42 de localităţi rurale, dar şi Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Alba şi Agenţiei Judeţene de Prestaţii Sociale Alba.
Specialiştii proiectului se vor deplasa în satele din comunele Galda de Jos, Ighiu, Pianu, Săsciori, Sântimbru, Şugag şi Vinţu de Jos pentru a prezenta care sunt beneficiile aduse de Legea 76/2002 pentru cei care îşi schimă profesia propriu-zisă, firma sau domeniul de activitate. Avantaje au şi cei care practică mobilitatea geografică, ce poate fi realizată atât prin schimbarea domiciliului, apropierea acestuia de locul de muncă, ori prin deplasarea zilnică la locul de muncă (navetă).