Poliţia rurală a judeţului Cluj care va funcţiona din 1 septembrie va avea 71 de posturi comunale şi 350 de poliţişti, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj.
„La nivelul judeţului Cluj, în mediul rural, serviciul poliţienesc este asigurat de cele 9 secţii de poliţie rurală în structura cărora sunt prevăzute 71 de posturi de poliţie comunale. În urma reorganizării, în mediul rural îşi vor desfăşura activitatea 350 poliţişti din care 32 ofiţeri şi 318 agenţi" a precizat Anca Sidonia Purdea, purtător de cuvânt la IPJ Cluj. De asemenea, a fost reînfiinţată funcţia de şef de post, numărul poliţiştilor de la posturi fiind stabilit în funcţie de situaţia operativă, întinderea şi configuraţia teritoriului.
„Programul de lucru al poliţiştilor din cadrul structurilor de poliţie din mediul rural (secţie/post) se stabileşte conform reglementărilor în vigoare, astfel încât să se asigure intervenţia la evenimente, soluţionarea cu celeritate a dosarelor penale şi relaţionarea cu membrii comunităţii", a mai precizat Anca Sidonia Purdea.
Vechile posturi de Poliţie care funcţionau în mediul rural vor fi reînfiinţate şi vor funcţiona din nou, din 1 septembrie, după ce infracţionalitatea în această zonă a crescut cu şase la sută în comparaţie cu anul trecut, au anunţat, oficialii Ministerului Administraţiei şi Internelor. Potrivit surselor citate, infracţionalitatea a crescut după ce, anul trecut, Poliţia Rurală a fost reorganizată, iar posturile au devenit aproape inexistente, în sensul în care acolo a rămas un singur lucrător, cu program între 8.00 şi 16.00.
Fără poliţişti în comune, spun oficialii MAI, furturile de animale, tâlhăriile şi infracţiunile stradale au crescut cu şase la sută comparativ cu 2011.
În aceste condiţii, de la 1 septembrie, vor funcţiona, la nivel naţional, 2.748 de posturi de Poli