Începând de astăzi, aşa cum vă anunţam şi în ediţiile anterioare, şefii de post şi ajutoarele lor se întorc la posturile de poliţie comunale, după ce în urmă cu aproape un an au fost mutaţi la nou-înfiinţatele secţii de poliţie rurală.
Proiectul gândit de mai marii Poliţiei Române s-a dovedit a fi un fiasco, din cauza numărului prea mic de poliţişti şi a distanţelor mari de acoperit. De exemplu, pe noapte, o patrulă asigura chipurile ordinea şi liniştea publică în cinci-şase comune, plus intervenţiile la 112. Au fost sute de apeluri de urgenţă la care poliţiştii au ajuns cu întârzieri mai mari de 20 de minute.
„La nivelul posturilor de poliţie vor activa între trei şi cinci agenţi de poliţie, în funcţie de complexitatea situaţiei operative din zona de competenţă şi aria de acoperire a postului”, a anunţat, ieri, Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Secţiile de poliţie nu vor fi desfiinţate, însă, odată cu întoarcerea poliţiştilor la posturile comunale, vor activa cu un număr redus (între 6 şi 13) de poliţişti (ofiţeri şi agenţi). „Cei de la secţii vor avea în principal atribuţii privind coordonarea posturilor arondate şi atribuţii de cercetare penală a infracţiunilor”, se mai arată în comunicatul remis de IPJ Suceava.
În urma acestor modificări, o poliţie comunală (Şcheia) şi 13 posturi de poliţie comunale vor trece în subordinea directă a poliţiilor municipale/orăşeneşti, iar 84 de posturi comunale de poliţie vor fi în subordinea celor 15 secţii de poliţie rurală.
Mai multe secţii de poliţie rurală mutate în alte localităţi
IPJ Suceava a transmis ieri şi ce modificări vor avea loc începând de astăzi în structurile poliţieneşti din mediul rural.
Mai multe secţii de poliţie îşi vor schimba sediul: Secţia de Poliţie Rurală Bogdăneşti îşi va muta sediul în comuna Vadu Moldovei, secţia