De vreo săptămână, PSD a scăzut sub pragul de 50 la sută.
Antonescu şi Voiculescu trasează strategii falimentare care-l târăsc pe Ponta într- un vârtej al neîncrederii europene. Economia merge dinspre prost spre catastrofal. Nederanjată de locatarul de la Palatul Victoria, preocupat de strategiile de imagine. Ratând, una după alta, toate şansele ce i s-au oferit. Nu trebuie să vă închipuiţi că am naivităţi în ceea ce-l priveşte, nu cred despre premierul- cârlan că ar fi nevinovat, dar din troica uselistă mi se pare cel mai uşor de reeducat într-un regim democratic.
Ce face Dreapta în aceste momente? Se adună, într-un proces care trebuia să înceapă înaintea alegerilor locale. Dar atunci au lipsit curajul şi viziunea pentru a determina o asemenea decizie. Boc şi Oltean au preferat să lase filialelor mână liberă, în locul unei strategii globale, punând în traista USL o grămadă de voturi. Am discutat cu Sorin Ioniţă şi Ion Cristoiu, în studioul B1 TV, despre şansele acestei alianţe de dreapta. Am discutat cu doi sceptici, care-l consideră pe Vasile Blaga lipsit de carismă, pe MRU arogant, iar pe Neamţu imberb politic. Eu nu sunt atât de neîncrezător, întrucât Forţa Populară, aşa cum se va numi, va avea în primul rând un rol profilactic: va demonstra care sunt valorile Dreptei.
Nu pot fi lăsaţi Dan Voiculescu, Fenechiu şi Voicu să le confişte. Ar fi nedrept faţă de cei care cred în forţa economiei de piaţă, în limitarea controlului Statului şi în liberul arbitru al cetăţenilor. Ar fi incorect faţă de cei ce cred că forţa unei democraţii stă tocmai în respectarea drepturilor minorităţii, în acceptarea principiilor statului de drept, cel mai important fiind acela al respectării legilor, indiferent dacă ne convin sau nu. Ar fi dramatic pentru cei care cred că libertatea de expresie nu reprezintă un delict, că Mihai Gâdea nu poate fi judecătorul dumnezeiesc tri