Ca de fiecare dată, a fost nevoie de o tragedie pentru ca autorităţile să-şi facă treaba. Moartea japonezei Yurika Mauno - care a fost bătută, violată şi ucisă de un nenorocit ce-şi făcea veacul în aeroport - aduce, într-un final, sporirea măsurilor de securitate din zona gărilor şi aerogărilor. Ca de fiecare dată, a fost nevoie de o tragedie pentru ca autorităţile să-şi facă treaba. Moartea japonezei Yurika Mauno - care a fost bătută, violată şi ucisă de un nenorocit ce-şi făcea veacul în aeroport - aduce, într-un final, sporirea măsurilor de securitate din zona gărilor şi aerogărilor.
Toate instituţiile responsabile cu securitatea persoanelor care tranzitează aeroporturile din România şi-au dat ieri întâlnire la Ministerul Transporturilor şi au căzut de acord, e drept că destul de târziu, că măsurile de prevenţie a infracţiunilor trebuie sporite. Noile norme par, cel puţin la prima vedere, menite să evite situaţiile de-a dreptul penibile, în care cetăţeni străini cad victime ale infractorilor din ţara noastră din cauza reacţiei greoaie a autorităţilor, aşa cum a păţit şi Yurika, japoneza care a fost bătută, violată şi ucisă de o bestie fără nici un căpătâi.
De departe, cei mai afectaţi de noile măsuri de securitate din aeroporturi vor fi taximetriştii. Numerele de înmatriculare ale fiecărei maşini galbene ce va intra în parcările aerogărilor vor fi scanate de camerele video pentru ca “piraţii” să fie identificaţi mai uşor şi traşi la răspundere. Şi numărul de forţe de ordine va fi mărit, urmând ca patrule mixte de jandarmi, poliţişti şi agenţi de pază să monitorizeze spaţiile de aşteptare şi de tranzit din aerogări.
Reacţia întârziată a autorităţilor române a fost taxată inclusiv de Ambasada Japoniei la Bucureşti, care a cerut public oficialilor noştri să ia măsuri urgente pentru ca incidente similare cu moartea Yurikăi să nu se mai repete. Chiar dac