Patrunjelul si leusteanul sunt nelipsite din bucataria noastra romaneasca deoarece oricine stie ca nu se poate concepe o ciorba fara aceste doua verdeturi care dau gust mancarii.
Putini, insa, le cunosc beneficiile pentru sanatate. Tonice, antiseptice, antiinflamatoare, sedative si diuretice, patrunjelul si leusteanul, verduturi aromate, sunt recomandate chiar si de medici ca adjuvante in tratarea unui mare numar de boli.
Se stie ca rinichii filtreaza sangele, inlaturand sarea, otravurile si alte toxine care patrund in organism. Cu timpul, insa, sarurile se acumuleaza si e nevoie, din cand in cand, de curatenie, ca atunci cand scoatem din casa obiectele inutile.
Folosind patrunjelul, procedeul e cat se poate de simplu. Se ia un manunchi mai mare de patrunjel verde, se spala bine, se usuca intr-un prosop de bucatarie, se taie ca pentru ciorba si se pune la fiert in doi litri de apa plata sau de izvor si se fierbe inca zece minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Se lasa la racit, se filtreaza si se pune la pastrat in frigider, intr-o sticla curata.
Se bea zilnic cate un pahar din acest ceai si se va vedea cum sarea si toate toxinele acumulate in timp se elimina prin urina, patrunjelul fiind recunoscut ca unul dintre cele mai bune tratamente pentru rinichi.
Daca optezi pentru acest tratament, suta la suta natural, de curatare a rinichilor si, implicit, a intregului organism, atunci impune-ti si respecta niste reguli ca sa te bucuri cat mai curand de rezultatele asteptate.
Astfel, scoate ceaiul din frigider, atat cat trebuie sa bei, cu cel putin o ora inainte, si tine-l pe masa, la temperatura camerei in care stai.
Chiar daca nu este antibiotic, incearca sa bei ceaiul, in fiecare zi, cam la aceeasi ora pentru ca astfel sa-i oferi lichidului timpi egali sa lucreze si sa-si faca datoria