Astronautul american Neil Armstrong şi colegii săi din misiunea Apollo 11, prima misiune spaţială în care omul a păşit pe Lună, au găsit o metodă inventivă de a se asigura că familiile lor nu vor avea dificultăţi financiare în cazul în care nu s-ar fi întors teferi, scrie Business Insider.
Astronauţii au semnat sute de autografe care au fost trimise prin poştă chiar în ziua în care a decolat naveta spaţială ce avea să-i ducă pe Lună. În prezent, o astfel de carte poştală valorează în jur de 5.000 de dolari.
Neil Armstrong şi echipajul misiunii Apollo 11 nu-şi putea permite din salariul de astronaut o poliţă de asigurare. În acea perioadă Armstrong câştiga circa 17.000 de dolari pe an, iar o asigurare de viaţă l-ar fi costat în jur de 50.000 de dolari anual având în vedere condiţiile periculoase pe care le implica munca sa. În prezent, echivalentul celor 50.000 de dolari ar fi circa 200.000 de dolari.
Prin urmare, Armstrong şi colegii săi au găsit o soluţie creativă pentru a le asigura un viitor financiar decent familiilor lor.
NASA tocmai ce implementase o politică de carantină pentru astronauţii care urmau să meargă în spaţiu, pentru a se asigura că nu se îmbolnăvesc înainte de misiune.
Prin urmare, Armstrong şi echipajul Apollo 11, respectiv Michael Collins şi Buzz Aldrin, au fost izolaţi pentru aproape o lună într-o cameră din plexiglas. Pe toată perioada carantinei cei trei au semnat sute de cărţi poştale cu imagini din spaţiu pe care le-au şi timbrat pentru a le creşte valoarea. Cărţile poştale au ajuns la un prieten care le-a pus la poştă în ziua decolării navetei spaţiale.
Astronautul american Neil Armstrong şi colegii săi din misiunea Apollo 11, prima misiune spaţială în care omul a păşit pe Lună, au găsit o metodă inventivă de a se asigura că familiile lor nu vor avea dificultăţi financiare în cazul în care nu s-ar f