Vrâncenii care au vizitat ţări precum Rusia, Grecia sau Israel ori oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov, nu au voie să doneze sânge, din cauza apariţiei virusului West Nile.
La începutul acestei veri, la Centrul de Transfuzie Sangvină (CTS) Vrancea a fost trimisă o adresă, de la Bucureşti, în care specifică faptul că persoanele care au tranzitat ţări precum Rusia, Grecia sau Israel ori oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov nu au voie să doneze sânge, deoarece în aceste zone, mai multe persoane au fost diagnosticate cu virusul West Nile. „De la începutul verii, până când vremea se va răci, temperaturile fiind aproape de zero, persoanele care au trecut prin ţările Rusia, Grecia, Israel şi prin oraşul Pantelimon nu au voie să doneze sânge 30 de zile de la tranzitarea acelor zone. Această măsură a fost luată pentru a nu exista riscul transmiteriii infecţiei cu virusul West Nile la om“, spune medicul Mioara Hanţă, directorul CTS.
În Vrancea, două femei, de 43, respctiv 54 de ani, sunt suspectate de medici că ar fi infectate cu West Nile. Acestora li s-au recoltat probe, după ce au fost diagnosticate cu meningită cu lichid clar, care indică suspiciunea prezenţei virusului West Nile. Probele prelevate au fost transmise la un laborator din Bucureşti.
Medicii spun că infectarea cu virusul West Nile se produce prin înţepătura de ţânţar şi nu se transmite de la om la om. Simptomele care ar trebui să dea de bănuit sunt: stări febrile, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de comă, tremurături, convulsii şi vedere slabă.
Vrâncenii care au vizitat ţări precum Rusia, Grecia sau Israel ori oraşul Pantelimon din judeţul Ilfov, nu au voie să doneze sânge, din cauza apariţiei virusului West Nile.
La începutul acestei veri, la Centrul de Transfuzie Sangvină (CTS) Vrancea a fost trimisă o adresă, de la Bucureşti, în care s