Microrezervaţia din Constanţa, acolo unde funcţionează şi Delfinariul, a căpătat o nouă faţă în cadrul unui proiect european. Turiştii din această vară nu au apucat să vadă transformarea completă, aceasta fiind disponibilă de abia într-o lună. Aşa că anul viitor, vor avea parte de mai multe surprize. Microrezervaţia din Constanţa, acolo unde funcţionează şi Delfinariul, a căpătat o nouă faţă în cadrul unui proiect european. Turiştii din această vară nu au apucat să vadă transformarea completă, aceasta fiind disponibilă de abia într-o lună. Aşa că anul viitor, vor avea parte de mai multe surprize.
Bulgarii de la grădina zoologică din Dobrich au avut o idee de pe urma căreia a beneficiat şi Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii din Constanţa. Au demarat un proiect în parteneriat cu partea română pentru accesarea de fonduri europene în valoare de peste 1,4 milioane euro. Ca şi iniţiatori, au beneficiat de o parte mai mare de bani, CMSN Constanţa revenindu-i un sfert de milion de euro.
Cu banii aceştia au fost refăcute aproape în totalitate adăposturile pentru animale, au fost create puncte de informare turistică şi a fost recreată şi o gospodărie ţărănească. S-a încercat să se ofere vizitatorilor posibilitatea să fie cât mai aproape de animale, dar în acelaşi timp să le ofere şi siguranţă acestora. Potrivit directorului CMSN Constanţa, doctorul Adrian Bâlbă, multe dintre animalele şi păsările de aici au murit după ce au înghiţit pe lângă hrana oferită de vizitatori şi ambalaje. Pentru a se evita aceste situaţii, se caută o soluţie de hrană şi ambalaje ne nocive ce vor putea fi cumpărată de către vizitatori şi oferite animalelor şi păsărilor.
Adrian Bâlbă a mai spus că un alt proiect ce se va finaliza într-un an de zile este oferirea de delfinoterapie persoanelor care necesită aşa ceva. În alte ţări este ceva foarte întâlnit şi cu rezultate foarte bune.