Din stramosi se stie ca strugurele este bun pentru a lupta impotriva tulburarilor nervoase sau digestive, a problemelor de hipertensiune, constipatie sau insomnie.
De aceea, acest fruct ocupa un loc important in cosul de cumparaturi al gospodinelor ce il folosesc in stare naturala sau in prepararea diverselor retete.
Clafoutis (tarta) cu struguri este desertul propus de Elle, usor de preparat, ieftin si care va rapeste in total 75 de minute.
Ingrediente:
- 500 g de struguri mari negri;
- 4 oua;
- 60 g unt;
- 100 g faina;
- 150 g zahar pudra;
- 1/2 pliculet drojdie uscata;
- 50 ml rom;
- 120 ml lapte, sare
Preparare:
Spalati boabele de sruguri si apoi uscati-le. Separati albusurile de galbenusuri. Topiti 50 g de unt. Ungeti forma de copt cu restul de unt. Preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius (treapta 6). Intr-un vas amestecati faina, zaharul, un varf de cutit de sare si drojdia.
Faceti o gaura in mijloc, puneti galbenusurile, untul topit si romul. Amestecati totul cu o spatula, adaugand laptele, putin cate putin. Intr-un bol, bateti albusurile spuma, apoi incorporati-le usor in pasta creata mai inainte.
Varsati preparatul in forma de copt tapetata cu unt. Repartizati boabele de struguri deasupra. Coaceti la 150 de grade (treapta 5), timp de 45 de minute. Se poate servi calda sau rece. In cel din urma caz, pudrati cu zahar.
Din stramosi se stie ca strugurele este bun pentru a lupta impotriva tulburarilor nervoase sau digestive, a problemelor de hipertensiune, constipatie sau insomnie.
De aceea, acest fruct ocupa un loc important in cosul de cumparaturi al gospodinelor ce il folosesc in stare naturala sau in prepararea diverselor retete.
Clafoutis (tarta) cu struguri este desertul propus de Elle, uso