1 aprilie 2011 este ziua în care zeci de mii de vrânceni au primit cea mai grea lovitură. În acea zi, fostul guvern pedelist condus de Emil Boc a închis spitalele din Odobeşti şi Mărăşeşti. Dacă la Mărăşeşti, în locul Spitalului au fost deschise un cămin pentru persoane vârstnice şi un centru de permanenţă, la Odobeşti autorităţile locale au refuzat orice transformare de acest gen, pentru a putea să redeschidă unitatea spitalicească. În urma unui memoriu depus de primarul Daniel Nicolaş la Ministerul Sănătăţii, luna aceasta, o comisie ministerială va veni la Odobeşti pentru a-l evalua în vederea redeschiderii.
Spitalul din Odobeşti este în conservare. Clădirea care în urmă cu un an şi jumătate era ca un furnicar, plină de pacienţi şi cadre medicale, are uşile închise. Înauntru, pe aparatura medicală în valoare de sute de mii de lei s-a aşternut praful, ca şi pe mobilierul modern. Cu ceva timp înainte ca unitatea să fie închisă de pedelişti, autorităţile locale au renovat mai multe secţii, condiţiile fiind mult mai bune faţă de cele pe care le oferă alte spitale din judeţ. Anual, peste 4.000 de persoane erau tratate în acest spital, plus alte câteva mii care primeau îngrijiri la camera de gardă. Dar toate aceste lucruri nu au contat pentru pedelişti.
Fără motiv şi scrupule, pedeliştilor nu le-au păsat de sănătatea a zeci de mii de suflete. Autorităţile locale din Odobeşti, în frunte cu primarul Daniel Nicolaş, au refuzat de la bun început închiderea spitalului, motiv pentru care au acţionat în instanţă Hotărârea de Guvern de desfiinţare a unităţii medicale, iar magistraţii Curţii de Apel Galaţi au dat câştig de cauză. Pentru ca spitalul să poată fi redeschis, autorităţile locale aşteaptă decizia magistaţilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, unde se judecă dosarul de anulare a Hotărârii de Guvern.
La începutul săptămân