La prima vedere, se poate crede ca titlul acestui editorial este legat de un subiect arhi-dezbatut, in ultimele saptamani si anume cel al rezultatului referendumului si a modului cum romanii au stiut, sau n-au stiut, sa-si apere dreptul de-a fi reprezentati de catre presedintele pe care-l considerau legitim.
Nici cei care au votat pentru demiterea presedintelui suspendat, de la acea vreme, respectiv domnul Traian Basescu, dar nici cei care faceau parte dintre sustinatorii sai, sau ai PDL-ului, daca nu cumva sunt unii si aceeasi, nu au aratat ca stiu sa-si prezinte public convingerile, mai precis sa iasa in strada, in numar mare, pentru a demonstra pasnic, dar ferm si sa nu renunte pana cand nu-si atingeau telul.
Din pacate, aceeasi lentoare si delasare, sperand, ca mai intotdeauna, ca se vor gasi vecini, prieteni, intr-un cuvant altii, care sa le sustina si punctul lor de vedere. Este exact ceea ce se intampla si in cazul agricultorilor romani care, in urma secetei regulate cu care se confrunta Romania, adica cam odata la fiecare doi ani, au pierderi extraordinare, dovada fiind ca tara noastra este cel mai afectat stat membru al U.E., 40% din suprafata arabila fiind compromisa.
De regula reactia autoritatilor romane, in cazuri de catastrofe, indiferent de natura acestora, era neadecvata si s-ar fi impus ca cei afectati sa iasa, organizati, sau nu si sa-si strige nemultumirile, asa cum au facut intotdeauna greci, francezi, sau, mai nou, chiar si nemtii. Dupa cum stim, concetatenii nostri, cu exceptia a cateva zeci, sau maxim sute, cum a fost si in cazul referendumului, au stat si au privit evenimentele din fata televizoarelor, singura parte buna fiind aceea ca a crescut ratingul unor canale de stiri!
De aceasta data lucrurile au stat altfel si se pare ca autoritatile au procedat corect, oferind tot felul de ajutoare fermierilor, atat pentru co