Patru formaţiuni politice şi alianţe - USL, PDL, PPDD şi UDMR - se vor bate în decembrie cu şanse reale pentru Parlament ca să obţină cât mai multe locuri ca să fie la guvernare.
Întrebarea acestor alegeri nu este dacă USL va câştiga, ci dacă va face 50% plus 1 astfel încât să formeze în continuare guvernul. În cazul în care nu va obţine majoritatea, preşedintele Băsescu va face tot posibilul ca să formeze o alianţă cu PDL în frunte care să preia din nou puterea.
Campania electorală va fi marcată de lupta USL împotriva lui Băsescu şi a PDL-ului, în timp ce PDL-ul va încerca să demonstreze că USL nu ştie să guverneze şi că rămânerea acestei alianţe la putere va însemna un dezastru.
Toate partidele se pregătesc pentru campania electorală, iar USL va lăsa administrarea ţării pe locul doi. Cu excepţia PPDD (Partidul lui Dan Diaconescu), care va intra pentru prima dată în Parlament, nu va exista nicio surpriză. Vor fi aceiaşi politicieni realeşi şi aceeaşi retorică care va scârbi şi mai mult populaţia.
USL îi va folosi ca port-drapel pe cei 7,4 milioane de oameni care au votat împotriva lui Băsescu şi care îi cer continuu demisia din funcţia de preşedinte.
În acest context, poziţia lui Băsescu va fi fragilă, iar orice atac al său asupra USL s-ar putea transforma din nou într-o suspendare. Până în alegeri nu este de aşteptat ca alianţa USL - formată din PSD, PNL şi PC - să se rupă. Şi Victor Ponta, liderul PSD, şi Crin Antonescu, şeful PNL, au nevoie unul de celălalt pentru a rămâne la putere şi a scăpa de Băsescu. Niciunul nu poate de unul singur. Oricum, pe nicio formaţiune politică nu o interesează cum merge economia şi de aceea nimeni nu va risca să iasă cu măsuri care să enerveze electoratul. După alegeri, este altceva.
Patru formaţiuni politice şi alianţe - USL, PDL, PPDD şi UDMR - se vor bate în decembrie cu şanse reale pentr