* SAI Muntenia vrea să îşi schimbe Consiliul de Administraţie, mişcare care ar putea prelungi lupta cu reprezentanţii acţionarilor (CRA)
* CRA: "Administratorul este în conflict de interese"
SAI Muntenia Invest nu a dat curs, cel puţin deocamdată, solicitării noilor reprezentanţi ai acţionarilor să convoace AGA, pentru rezilierea contractului de administrare, însă şi-a chemat propriii acţionari, punând pe ordinea de zi alegerea membrilor Consiliului de Administraţie şi desemnarea reprezentantului acţionarilor pentru semnarea contractelor de administrare.
Petre Pavel Szel, preşedintele SAI Muntenia Invest, ne-a spus că AGA a fost convocată întrucât expira mandatul actualului Consiliu.
Chiar şi aşa, convocarea pare oportună pentru SAI Muntenia, întrucât aceasta ar putea amâna să dea curs solicitării CRA. O conducere proaspătă ar putea reprezenta un argument în faţa acţionarilor că SAI Muntenia Invest poate continua să fie adminis-trator la SIF4 Muntenia.
De la bun început, noul CRA s-a arătat potrivnic managementului SIF4, asigurat de SAI Muntenia Invest, în special a directorului executiv Gabriel Filimon.
Teoretic, Gabriel Filimon nu ar fi vizat de schimbarea Consiliului de Administraţie al SAI Muntenia, întrucât el este director executiv, însă după cum s-au derulat ostilităţile, până acum, este greu de crezut că adversarii săi se vor lăsa cu una cu două.
Viitoarea AGA de la SAI Muntenia Invest, convocată pentru 5 octombrie, ar putea însă câştiga ceva timp pentru administrator să-şi calculeze viitoarele mişcări.
SIF Muntenia este administrată, prin statut, de SAI Muntenia Invest, condusă de consiliul de administraţie prezidat de Petre Pavel Szel şi, pe partea executivă, de Gabriel Filimon, iar pentru schimbarea statutului este nevoie un cvorum de 50% plus o acţiune la AGA şi o majoritate tot de 50% plus o acţiune din ce