Rafinament şi bun gust, aşa caracterizează invitaţii nunta Elenei Băsescu şi a lui Bogdan Ionescu care a avut loc pe 1 septembrie la Palatul Snagov.
Nunta celor doi a respectat întru totul tradiţiile româneşti. La intrare, fiecare invitat a primit câte un pahar cu şampanie roz. După ce au ciocnit cu mirii, socrii şi cu naşii, nuntaşii au luat loc la mese.
Invitaţii au fost aşezaţi la mese de 8 - 10 persoane. La o masă au stat, aşa cum se obişnuieşte la nunţile româneşti, mirii, socrii şi naşii.
Feţele de masă au fost albe, iar scaunele aveau aranjamente aurii. Auriul, de altfel, era prezent şi pe invitaţii şi pe şerveţelele de pe masă. Vesela a fost una obişnuită, albă.
Grătar la alegere
Invitaţii au primit la masă un aperitiv foarte bogat, apoi peşte, după care au fost invitaţi la grătar să-şi aleagă ce friptură doresc: de viţel, de berbecuţ sau de oricare alt fel.
Apoi, au urmat nelipsitele sarmale de la o nuntă tipic românească. Bucătăresele s-au întrecut şi au oferit şi sărmăluţe în foi de viţă dar şi în foi de varză. Alături, au fost servite şi câte o bucată de costiţă prăjită şi nelipsita mămăliguţă.
La intrare, de-o parte şi de alta a uşii au stat la dispoziţia nuntaşilor toată noaptea diferite feluri de brânză şi multe fructe: smochine, pepene galben, nuci, mure.
Tortul din şarlotă a avut 6 etaje şi a fost îmbrăcat în glazură albă cu ornamente aurii. Alături de o felie de tort, invitaţii au primit şi câte o porţie de îngheţată. Tortul a fost adus într-un frumos foc de artificii.
Muzică veche în interpretare modernă
Muzica a fost pe segmente: după valsul miresei, au urmat câteva ore de muzică a anilor 70 interpretată modern. Apoi, a venit rândul melodiilor populare să ridice mesenii în picioare. S-au auzit hore din Ardeal, din Bucovina, din Dobrogea, din toate ţinuturile româneşti.
Socrii mari a