Vestile bune despre obiectivul turistic Palatul Parlamentului ar deveni spectaculoase daca am avea curajul sa promovam aceasta cladire in strainatate sub numele de „Palatul lui Ceausescu”. Incasarile raportate de Secretariatul General al Camerei Deputatilor, de peste 2 milioane de lei, si cei peste 140.000 de turisti, din care peste 80 la suta sunt straini, s-ar dubla in decurs de un an daca ne-am folosi de renumele trist al dictatorului si de legatura sa cu Palatul Parlamentului pentru a atrage si mai mult atentia asupra cladirii. Sursa imagine: Wikipedia
Strainii nu vin sa vada institutia Parlamentului Romaniei, ci urmele comunismului si ale dictatorului celebru in intreaga lume prin monstruozitatile sale. Tocmai de aceea, a ascunde acest obiectiv turistic sub numele lui institutional diminueaza importanta si atractivitatea lui pentru cei care ar dori sa vada marturia vie a trecutului si cea mai neverosimila realizare a comunismului romanesc.
In acest caz, ca si in cazul brandului Dracula, ne izbim de aceeasi timiditate si rusine de a atrage turistii straini din cauza unor sensibilitati care nu-si au insa locul pe piata acerba a concurentei din industria turismului.
Oricum, agentiile straine de turism identifica locatia ca fiind Palatul lui Ceausescu si exact pe aceasta tema reusesc sa atraga aici turistii. Ramane ca si noi sa promovam obiectivul prin ceea ce il face interesant pentru straini. Este cunoscut faptul ca unii politicieni au vrut sa rada obiectivul de pe fata pamantului dupa 1990 pentru ca era un simbol al comunismului. Dimpotriva, el ar trebui vandut turistic tocmai in aceasta calitate, iar dovada cea mai buna a succesului sau este faptul ca niciun grup de turisti care trece prin Bucuresti nu rateaza sa ii faca o vizita.
Datorita importantei sale, am inclus Palatul lui Ceausescu si in Turul Discover Dracula, mai ales ca istoria