Zecile de şcoli din judeţul Suceava în care s-au început lucrări de investiţii, reparaţii capitale sau de reabilitare au adunat datorii de peste 26 de milioane de lei către constructori. Pe lângă faptul că din lipsă de fonduri lucrările au fost întrerupte, iar şcolile au rămas la stadiul de şantier, unităţile de învăţământ au mai acumulat şi datorii, întrucât constructorii au executat lucrări în avans, pentru care nu au primit însă bani deocamdată.
Din datele furnizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, în judeţ sunt deschise 97 de obiective de investiţii cu o valoare iniţială de 206.113.000 de lei şi o valoare actualizată de 217.515.000 de lei. Lucrările la toate cele 97 de obiective sunt sistate şi se află în diferite stadii de execuţie, începând de la punerea în funcţiune a grupurilor sanitare şi până la înlocuirea tâmplăriei şi realizarea finisajelor. Lucrările executate şi neplătite până la sfârşitul lunii iunie a acestui an se ridică la valoarea de 26.184.080 de lei.
În ceea ce priveşte suma necesară finalizării celor aproape 100 de şcoli aflate în renovare, reprezentanţii IŞJ spun că ar mai fi nevoie de 148.213.000 de lei.
„Întârzierea execuţiei acestor obiective, pe lângă dificultăţile de asigurare a spaţiilor şcolare, a avut şi efecte de deteriorare a unor lucrări, care vor trebui reluate, cum ar fi exemplul de la Şcoala cu clasele I-VIII Gemenea, Stulpicani”,
a spus inspectorul şcolar general Gheorghe Lazăr.
Zecile de şcoli din judeţul Suceava în care s-au început lucrări de investiţii, reparaţii capitale sau de reabilitare au adunat datorii de peste 26 de milioane de lei către constructori. Pe lângă faptul că din lipsă de fonduri lucrările au fost întrerupte, iar şcolile au rămas la stadiul de şantier, unităţile de învăţământ au mai acumulat şi datorii, întrucât constructorii au executat