Bucătăria este laboratorul unde pregătim hrana zilnică. Aici, mai mult ca oriunde în casă, trebuie să fie foarte curat. Libertatea îţi spune câteva trucuri care te vor ajuta să ai o bucătărie de nota zece, fără să foloseşti detergenţi scumpi şi toxici. Bucătăria este laboratorul unde pregătim hrana zilnică. Aici, mai mult ca oriunde în casă, trebuie să fie foarte curat. Libertatea îţi spune câteva trucuri care te vor ajuta să ai o bucătărie de nota zece, fără să foloseşti detergenţi scumpi şi toxici.
• Frigiderul se spală o dată la 5-10 zile cu apă caldă cu adaos de bicarbonat de sodiu, care dezinfectează şi absoarbe mirosurile neplăcute.
• Şervetele din plastic de pe masă se spală cu apă caldă cu săpun şi apoi se clătesc cu apă rece, după care se şterg cu o cârpă moale. Plasticul nu va plesni dacă se va unge din când în când cu un amestec din părţi egale de ulei şi oţet.
• Aragazul se şterge cu un burete umed, îmbibat cu bicarbonat de sodiu. Rugina de pe arzătoarele aragazului se înlătură cu glaspapir. Arzătoarele de gaz se ţin 15-20 de minute într-o soluţie cu sare, apoi se vor curăţa, se vor clăti şi se vor şterge cu o cârpă din bumbac.
• Chiuveta se curăţă de rugină cu oţet fierbinte, în care se dizolvă un pic de sare de bucătărie. Pentru a evita înfundarea chiuvetei, se recomandă ca pe gura de evacuare să se pună o sită deasă.
• Robinetele nichelate se şterg cu oţet cu sare. Robinetele vor străluci dacă le frecăm cu coajă de lămâie, iar apoi le vom spăla cu apă cu săpun şi le vom şterge cu o cârpă uscată.
• Blatul din bucătărie se curăţă cu un burete ud pe care se presară praf de copt. Aici pregăteşti mâncarea, deci e preferabil să nu foloseşti chimicale.
• Gresia se curăţă cu apă în care ai diluat o lingură de amoniac. O freci cu un burete, apoi o clăteşti cu apă călduţă din abundenţă.