Unul dintre oamenii de bază ai BBC România, Ligia Marin, a ales să intre în politică, după ce prestigiosul post de radio britanic a plecat din România.
„Niciodată nu m-am imaginat făcând politică. Până la un moment dat, acum doi ani și jumătate, atunci când, deși trăiam o bună parte din timp departe de țară, am constatat că asistam ca simpli spectatori la o degradare constantă a vieții românilor, dar și a clasei politice. Am văzut ce se întâmplăla tribuna Parlamentului, am văzut că apăreau în funcții importante oameni care nu aveau nici experiența necesară și nici pregătirea să fie acolo“, explică Ligia Marin decizia de a intra în PNL, la Brașov.
Nu este o declarație prea generală? Și, de ce PNL și nu un alt partid?
Mai mult de-atât, oameni în funcții de o importanță covârșitoare pentru funcționarea economiei românești, deveniseră peste noapte din absolvenți de liceu doctoranzi !!! Deci, ca să conchid, revolta și dorința de a nu rămâne pasivă, dar și - de ce să nu recunosc - discursul magistral al lui Crin Antonescu m-au făcut să îndrăznesc să cred că experiența mea atât umană, cât și profesională, ar putea fi folosite de partidul cu care am simpatizat tot timpul, și anume Partidul Național Liberal.
Politica și afacerile au vreun punct comun?
În viziunea mea, clasa politică se bazează pe oameni în aceeași măsură în care o societate comercială, mare sau mică, se bazează pe angajați. Am condus departamente ale unor companii multinaționale, iar in ultimii paisprezece ani am lucrat la BBC cu persoane din toata lumea, cu stiluri și culturi diferite. Din experiența acumulată în această perioadă, am învățat că fără o permanentă legătură cu oamenii, fără un dialog onest și fără respect reciproc, nu se poate construi nimic solid. Încrederea oamenilor nu poate fi nici cumpărată și nici impusă. Teama da, dar încrederea nu. Încrederea se câștiga