După multe studii, realizatorii „Competiției supraoamenilor” de la Discovery Channel au dezvăluit pentru EVZ cum poate un individ normal să-și depășească limitele.
Sunt oameni peste care trece un camion de 1,7 tone şi supravieţuiesc. Alţii sunt conductor electric uman, adică suportă până la aproximativ 4 amperi fără să păţească nimic (inima unui om normal intră în fibrilaţie la 50 miliamperi). Uimitor este şi Stig Severinsen care a doborât recordul mondial ţinându- şi respiraţia sub apă timp de 22 de minute. Tot el a reuşit să îşi încetinească pulsul, de la 90 de bătăi pe minut la 30.
De astăzi, de la ora 22.00, Discovery Channel difuzează „Competiţia supraoamenilor”, despre persoane cu abilităţi unice: campioni la aruncarea cu cuţitul, matematicieni care stabilesc recorduri, sau contorsionişti uimitori . Calităţile lor vor fi urmărite de trei specialişti din Marea Britanie: profesorul Greg Whyte, specialist în medicină sportivă, fost atlet olimpic, Dr. Rahul Jandial, doctor în medicină, neurochirurg şi Dr. Heather Berlin, psihiatru şi expert în activitate cerebrală.
Într-un interviu pentru EVZ, profesorul Greg Whyte şi Dr. Heather Berlin au explicat ce înseamnă supraoameni, cine îşi poate depăşi limitele dar şi ce mituri sunt false din punct de vedere ştiinţific. Specialiştii au căzut de acord că majoritatea oamenilor deţin capacităţi extraordinare pe care însă nu şi le-au explorat sau n-au muncit suficient pentru ele.
Genetică sau educaţie?
„După părerea mea, avem de-a face cu o combinaţie a acestor două elemente. Mai exact, un model bio-social incredibil de complex, care dezvoltă un supraom. Te naşti cu anumite calităţi, în special elemente cum ar fi înălţimea, masa de ţesut adipos, masa musculară şi alte asemenea lucruri care sunt predispoziţii genetice, dar pe urmă totul ţine de mediu şi de educaţie. Pe parcursul filmărilor am constat că